Zamieszczone przez misiekwaw
Światła do jazdy dziennej...Kupiłem...
Zwiń
X
-
Światła do jazdy dziennej...Kupiłem...
Kupiłem sobie do moejej O1 LEDowe światła do jazdy dziennej. Światła już zamontowałem i trzeba mi tylko je podłączyć. Są do podłączenia trzy przewody: Czarny-masa, żółty-podpinam pod światła pozycyjne a czerwony napięcie (gdy przekręcam kluczyk).
Ponieważ w O1 nie ma skrzynki z bezpiecznikami pod maską to nie bardzo wiem gdzie można by podpiąć się z tym czerwonym kabelkiem (gdzie można by się podpiąć tak by napięcie pojawiło się tylko w momencie przekręcenia kluczyka stacyjki)????strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
-
-
Na ścianie grodziowej jest czarna puszka a w niej przekaźniki-tam znajdziesz +.
Problem polega na tym że właśnie sprawdzałem próbnikiem i jakoś nie mogę znaleźć tam takiego miejsca by napiecie było tylko po przekręceniu kluczyka.strazakp
Komentarz
-
-
strazakp napisał/a:
sprawdzałem próbnikiem i jakoś nie mogę znaleźć tam takiego miejsca by napiecie było tylko po przekręceniu kluczyka.
Jest na 1000%(nie pamiętam ale chyba przewód czerwony/czarny).
Idę sprawdzić jeszcze raz.strazakp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakp
Czytam właśnie na forum wpisy dot. podłączenia i faktycznie wskazują to samo miejsce o którym Ty piszesz.
Komentarz
-
-
Pytanko
Masz nowy czy stary zderzak ( stary ma czarny, dopinany spod )?
Jak stary to reflektowalbym na fotki jak zamontowales lampy. Tez o tym myslalem ale stary zderzak ma boczne wloty w formie siateczki plastikowej ( nowy ma poziome ozebrowanie ) i nie za bardzo mam pomysl jak do tej siatki zamontowac ledy i jakie :-)))
Bede wdzieczny za pomoc :-)))
Komentarz
-
Komentarz